Studentlån

Ett studentlån är ett lån som bara riktar sig till personer som studerar på högskola eller annan högre utbildning. En del långivare har skapat ett speciellt studentlån där studenter med inkomst från CSN godkänns för små lån upp till runt 20 000 kronor. Detta eftersom studenter ofta låses ute från andra banklån men studenter har ofta ont om pengar på kontot,  speciellt i terminstart när många böcker behövs köpas och man försöker komma i fas ekonomiskt. På grund av det så låter många långivare studenter låna pengar hos dem.

Studentlån CSN

När man pratar om studentlån brukar många tro att det bara handlar om studentlån CSN men det finns andra långivare än statliga CSN. Det finns både banker och andra långivare som ger små studentlån som kan lösa akuta finansiella problem. CSN lån är förmånligt för att det är en låg ränta och du kan ta det månadsvis som en inkomst och ska inte likställas med de andra studentlånen som finns på marknaden. De andra lånen är mer till för att lösa akuta problem med hyror eller övriga finansiella utgifter som bilköp.

Studentlån ränta

När du tar ett studentlån gäller det att hålla koll på räntan så att den inte blir för hög. Detta eftersom du som student har en begränsad inkomst vilket gör att långivaren tar en högre risk. CSN har en väldigt låg ränta på sina lån medan långivare som till exempel SEB, Swedbank och Nordea hamnar på runt 6-10%. Som tur är finns det även andra långivare som kan pressa ner räntan. Vi hjälper dig att hitta det bästa studentlånet för dig.

Billiga studentlån

Att hitta billiga studentlån kan vara svårt med tanke på inkomsten och ingen säkerhet lämnas men med vår tjänst hjälper vi dig att hitta billiga studentlån med låga räntor för att det ska bli enkelt för dig som student att låna pengar. CSN är ett väldigt förmånligt och billigt studentlån på grund av den låga räntan och den långa löptiden men även andra långivare kan ge dig ett billigt lån om du behöver pengar snabbt. Se bara till att hålla koll på räntan och administrativa kostnader så att den effektiva räntan blir skyhög.