Spara pengar under julen

Julen närmar sig snabbt och med bara några dagar kvar tänkte vi ger våra besökare lite tips på hur du kan spara pengar under julen. För många är julen en harmonisk tid där man spenderar pengar på julklappar, äter gott och har en trevlig helg med familj och vänner. För lika många är julen en tuff ekonomisk period som ofta leder till skulder och tuffa tider.

Det är mycket utgifter med mat, julklappar och med alla förväntningar som finns så vill vi gärna göra alla glada och spenderar kanske lite mer än vad vi borde göra.

December är den dyraste månaden på året

December är en månad som vi skulle kalla för den dyraste månaden på året eftersom det är så mycket utgifter. Vi har även sett att det är den månaden som flest väljer att leta efter alternativa källor för pengar så som smslån och blancolån. Man vill snabbt få tag på pengar så att man kan köpa den där fina julklappen. Problemet är att man inte har råd och man får nästa månad skuldbrev med höga räntor att betala. Därför ska du försöka spara lite pengar under året så att du inte använder månadslönen så mycket utan istället sparat kapital.

Spara pengar på julklappar

  • Försök prata igenom med familj och vänner när det kommer till julklappar. Behöver ni köpa till alla? Räcker det med barnen? Sätt en budget för julklapparna, t.ex. max 300 kronor.
  • Har du julafton hemma hos dig försök få alla att bidra med mat. Gör knytkalas alternativt be om en donation. Försök också baka och laga mat själv då det är betydligt mycket billigare än att köpa färdigmat.
  • Försök återanvända gamla dekorationer från förra året istället för att köpa nya.

Januari är den fattigaste månaden på året

Om du inte lyckas spara tillräckligt och utgifterna blir för stora så blir januari en väldigt tuff månad. Se till att spara så mycket som möjligt och undvik onödiga inköp under julrean. Se till att ha för att betala lån och övriga räkningar först och främst.

Publicerat den 15 december, 2016