SMS lån

SMS Lån SMS lån är ett populärt och snabbt lån som gör det möjligt att låna en mindre summa pengar direkt med mobilen. Med SMS lån eller snabblån som det även kallas får du pengarna på ditt konto minuter efter att du ansökt vilket gör det utmärkt om du behöver pengar akut. SMS lån lämnas utan säkerhet och du kan använda det till både resor, betala räkningar eller gå ut och äta. Det finns inga krav på hur du ska spendera lånet. Skillnaden på SMS lån och snabblån är helt enkelt att SMS lånet verifierar du helt genom mobilen medan snabblån kräver signering via dator eller avtal.

Hur snabbt betalas smslånet ut?

När du väl ansökt om smslån och legitimerat lånet så brukar du kunna ha pengarna på kontot inom några timmar. Skulle du ansöka om smslånet på kvällen så får du pengarna nästkommande dag. Oavsett när du ansöker så brukar du alltid ha pengarna snabbt på kontot vilket gör att smslån är perfekt om du behöver låna pengar snabbt. Största fördelen med smslån är att du kan använda det om du behöver pengar akut på kontot. Det kan vara att bilen gått sönder eller någon annan oförutsedd händelse som kan göra att du behöver låna pengar.

SMS Låna pengarRänta på SMS lån

Räntan på SMS-lån beror på löptiden på lånet och hur mycket pengar du lånar. För att undvika höga lånekostnader gäller det att hålla nere löptiden och betala lånet i tid så att inte kostnaden skenar. Eftersom det är små lån så kan det bli en väldigt hög procentuell ränta om du inte betalar lånet i tid. För att jämföra lån ska du kolla på den effektiva räntan som kan ses som ett jämförelsepris på lån. I jämförelsepriset ingår nominell ränta, uppläggningsavgifter och övriga kostnader vilket gör att det är ett perfekt verktyg för att jämföra smslån.

Räntefria smslån

En del kreditbolag erbjuder räntefria smslån när du ansöker om lån för första gången hos bolaget. Det gör det till ett väldigt förmånligt lån utan ränta men det gäller att du håller ögonen öppna så att det inte finns några dolda avgifter i avtalet. Det kan vara allt från uppläggningsavgifter till aviavgifter så det gäller att läsa igenom avtalet för smslånet innan du binder dig.

SMS-lån med betalningsanmärkning

I Sverige finns det hundratals människor med betalningsanmärkningar och även om du har en betalningsanmärkning ska du kunna låna pengar om det skulle bli akut. En hel hel kreditbolag ger dig smslån även om du har betalningsanmärkning.

Om du vill ta ett smslån med betalningsanmärkning så finns det en hel del lånegivare som godkänner lån med betalningsanmärkningar. Det krävs fortfarande att du kan betala tillbaka smslånet och har en inkomst eftersom det är ett lån utan säkerhet. Om du har en betalningsanmärkning är det alltid värt att testa om du kan få smslånet godkänt. Det kostar oftast inget och kanske lyckas det lösa ditt akuta behov av pengar.

Betala tillbaka SMSlån

För att hålla nere kostnaden på smslån gäller det att betala lånet innan löptiden går ut. Om du låter lånet löpa för länge så kommer kostnaderna för lånet blir väldigt höga och det kan bli svårt att betala tillbaka lånet. För att undvika att hamna i skuld för ett litet lån så se till att planera innan du lånar, hur dina inkomster och utgifter ser ut och om du bedömer att du inte kan betala tillbaka smslånet innan löptiden är ute så bör du fundera en gång extra på om du verkligen ska ta ett smslån. Eftersom det är ett snabbt lån med en kort löptid så blir det en hög kostnad för en liten summa.