Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet betyder att du lånar pengar av banken utan att lämna någon egendom som deposit till banken. Om du tar ett lån utan säkerhet så är det ofta ett lån som kallas blancolån eller privatlån men även smslån är ett lån som du lånar utan att lämna säkerhet till banken.

Billån utan säkerhet

Om du behöver ta ett billån utan säkerhet så är det fullt möjligt. Istället för ett billån med säkerhet så tar du ett privatlån eller blancolån som billån. Istället för att lämna bilen som säkerhet till banken använder du din ekonomi och inkomst som säkerhet. Banken bedömer hur bra du kan betala av lånet och ger dig en individuell ränta efter det. Billån utan säkerhet brukar ha högre ränta då banken tar en lite större risk att låna ut pengar utan säkerhet. Det finns även långivare som ger billån med betalningsanmärkning utan säkerhet.

Bolån utan säkerhet

Att ta ett bolån utan säkerhet innebär att man lånar till bostaden men lämnar inte den som säkerhet till banken. Det innebär att det blir ett privatlån som ofta brukar begränsas till runt 500 000 kronor. Så den summan kan du använda för att finansiera ditt bolån och på så sätt få ett lån utan att behöva lämna något som säkerhet till banken.

Lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar

Om du behöver ta ett lån utan säkerhet och har betalningsanmärkningar så är det fullt möjligt. Det finns många generösa långivare som erbjuder lån även om du har betalningsanmärkning. Det som inte brukar fungera är om du har skulder hos kronofogden då den måste betalas först innan du kan få ta ett lån.

Lån utan säkerhet arbetslös

Skulle du vilja ta ett lån och är arbetslös så är det fullt möjligt så länge du kan uppvisa en god ekonomi och någon slags form av inkomst. Så länge du kan visa långivaren att du kan betala lånet du tar så brukar det fungera. Självklart blir räntan högre men om det är akut och du behöver pengar snabbt på kontot så är det ett alternativ, speciellt med smslån.