Kreditkort

KreditkortKreditkort kan ses som en typ av lån där lånet istället ligger vilande på ditt kreditkort och du kan använda det när du vill. Det som skiljer sig mot ett lån är att att du inte har pengarna på kontot utan bara på kortet. Krediten på korten kan du använda för att handla på nätet, i butiker och sen får du en faktura i periodens slut där du får betala tillbaka krediten till banken. Hur mycket kredit du har beror på hur god ekonomi du har och sätts därför individuellt av kreditkortets utgivare.

Många förknippar kreditkort som ett lån men det går även att använda för att få bonuspoäng som man sen kan använda för att handla i olika butiker. T.ex. så ger Bank Norwegian bra bonuspoäng när du bokar flyg med deras kreditkort.

Betala tillbaka kredit

Efter varje periods slut så brukar man få en faktura som visar hur mycket kredit man använt, om där är ränta och föreslagen avbetalning. Att rekommendera är att betala tillbaka krediten så fort som möjligt så att inga höga kostnader uppstår i form av ränta. Om du har 10 000 kronor beviljad kredit så är det din gräns som du kan använda för att handla med. Skulle du nå gränsen så måste du betala tillbaka för att kunna använda krediten igen.

Ansök om kreditkort på nätet

Om du vill testa något av kreditkorten som vi listar går det utmärkt att ansöka om kreditkortet direkt på nätet. Vi har många olika förslag, ett av de mest populära är Bank Norwegians kreditkort som är en favorit här på SC Finans.