Bolån

Bolån är ett anpassat lån för att köpa en bostad. Genom att lämna bostaden som säkerhet får man en bra ränta och om du inte skulle klara av att betala lånet så tar banken bostaden tillbaka för att betala av lånet. Oavsett om du behöver låna till lägenhet, hus eller sommarstuga så Bolån - Låna till bostadkan du låna pengar för att finansiera bostadsköpet.

Bolån – Låna pengar till bostad

Ett bolån är ett perfekt lån om du behöver låna pengar till bostad. Om du går i tankarna att köpa ett hus, lägenhet eller sommarstuga så är bolån det bästa lånet för dig. Precis som billån så tas bostaden i säkerhet av banken och på så sätt så sjunker lånets ränta markant jämfört med om du hade tagit ett lån utan säkerhet. Skulle du inte klara av att betala av lånet så kan banken i värsta fall ta bostaden ifrån dig. Med med en låg ränta och en lång löptid brukar det alltid gå att hitta en sund avbetalningstakt på bostadslån.

Få godkänt bolån

För att få ditt bolån godkänt krävs att du som ansöker om lånet har en fast och god inkomst som gör att du kan betala av lånet utan att riskera att hamna i skuld. Vid din ansökan till banken kommer man gå igenom din privatekonomi och skicka en kreditupplysning för att kolla hur din betalningsförmåga ser ut.

Skulle ditt bostadslån bli godkänt får du låna upp till 85% av bostadens värde och resterande 15% blir en kontantinsats som du kan ta ett privatlån på om du inte har tillräckligt med sparkapital på ditt konto. Bolånet blir ett bottenlån och privatlånet blir ett topplån på bostaden.

Bolåneränta

När du lånar till en bostad så är bolåneräntan den kostnaden som banken tar ut för att du lånar pengar av dem. Räntan är ett procentbelopp och beräknas per år vilket också innebär att du betalar mer i avgifter ju längre löptid du har på lånet. Eftersom bolån ofta har väldigt långa löptider gäller det att försöka hitta en så låg bolåneränta som möjligt med en kort löptid. Vi hjälper dig att jämföra olika bolåneräntor för att du ska kunna hitta det bästa bolånet för din ekonomi. Skulle du se att vissa banken har markant lägre ränta på bolånet än vad du har kan du förhandla med banken om att sänka din bolåneränta.

Lånelöfte

Det första steget man brukar ta när man ska köpa en ny bostad är att gå till banken och få ett lånelöfte. Lånelöftet ger dig ett löfte om hur mycket du kan låna med din nuvarande ekonomi och det gör det mycket enklare att leta efter en ny bostad när du vet hur mycket stort bolån du kan få godkänt av banken.