Blancolån

Blancolån och PrivatlånBlancolån är ett av de mest populära lånen utan säkerhet och om du är i behov av pengarna snabbt kan du genomföra hela låneansökan med Bank ID vilket gör att du kan låna snabbt. Blancolånet eller privatlånet som det även kallas är perfekt för köp av bil, båt, motorcykel eller om du kanske ska köpa möbler till nya bostaden.

Blancolån – perfekt för det större lånet

Blancolån är det mest populära lånet utan säkerhet i Sverige. Blancolån är ett privatlån som man använder för att köpa lite dyrare saker som till exempel resor, inredning, båt, motorcykel eller även bil om du inte vill lämna bilen som säkerhet. Det finns inga speciella krav på vad du ska använda pengar till som du lånar av banken utan du är fri att använda de till vad du vill. När du ansöker så väljer du helt enkelt summa och löptid på blancolånet så får du se hur hög räntan blir för lånet. Ansökan brukar besvaras och godkännas inom en dag och pengarna brukar hamna på ditt konto inom ett par arbetsdagar. För att spara tid och undvika pappersarbete så finns det banker där du kan genomföra hela låneansökan på nätet och legitimera dig via Bank-ID. På så sätt får du pengarna betydligt snabbare än om du behöver åka till banken och skriva på papper.

Privatlån och blancolån

Privatlån och blancolån är samma lån och det enda som skiljer de åt är namnet. Privatlån börjar användas mer och mer men den utbredda termen som används mest i ekonomiska sammanhang. Blancolån är ett lån som privatpersoner kan ta utan någon som helst säkerhet vilket innebär att man kan använda lånet till vad man vill. Om du tar ett bolån eller billån så lämnar du din egendom som säkerhet vilket innebär att banken kan ta tillbaka bilen eller huset om du inte kan betala av på lånet.

Jämför ränta på blancolånet

För att få det bästa priset på lånet gäller det att jämföra räntan på blancolånet innan du ansöker om lånet. För att hålla nere kostnaden för lånet är en kort löptid på lånet. Om du väljer att korta ner din löptid med några år så kan du spara en stor summa pengar i räntekostnader.  Den bästa kombinationen är alltså en låg ränta och en kort löptid vilket gör att du betalar av blancolånet på kort tid med låga kostnader.

Löptid för blancolån

Det kan vara lockande att välja en lån löptid när du tar ett privatlån eftersom du får en låg månadskostnad. Problemet är att räntan med en lång löptid kommer ge dig en skuld som kommer bli mycket högre än vad det du köpte är värt. Det gäller alltså att korta ner löptiden. Försök därför alltid att hålla nere löptiden så mycket som möjligt så du betalar av lånet på kort tid så att inte räntekostnaden blir för hög i längden.